PROGRAME EDUCATIONALE

 Programele ”Școala altfel” și „Săptămâna verde”

Școala de Artă București vine în întâmpinarea unităților de învățământ preuniversitar în cadrul programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” prin organizarea, la solicitarea unităților de învățământ preuniversitar, workshop-uri pentru disciplinele artelor vizuale (pictură, grafică, iconografie, artă decorativă, artă fotografică, imprimerie textilă, design vestimentar) precum și audiții/vizionări pentru disciplinele muzicale și ale artelor spectacolului (canto muzică clasică, canto muzică uşoară, canto muzică populară, chitară, coregrafie, orgă electronică, percuţie, pian, actorie).

Școala de Artă București organizează cursuri în domeniul cultural, preocupându-se permanent de dezvoltarea ofertei educaționale pentru disciplinele culturale pentru care a inițiat și organizat proiecte și programe educaționale în domeniile disciplinelor artistice și a dezvoltării unor abilități privind profesiunile artistice.

În cadrul cursurilor organizate de Școala de Artă București, se studiază disciplinele: Acordeon, Actorie, Artă fotografică, Canto muzică clasică, Canto muzică uşoară, Canto muzică populară, Chitară, Coregrafie, Artă decorativă, Design vestimentar, Grafică, Iconografie, Imprimerie textilă, Improvizaţie jazz, Orgă electronică, Percuţie, Pian, Pictură, Vioară.

Având în vedere că art. 4 din Ordinul Ministerului Educației nr. 3.800/2023 prevede „Programul naţional „Şcoala altfel“ şi Programul „Săptămâna verde“ se desfăşoară în perioada 11 septembrie 2023-26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite”, facem precizarea că disponibilitatea instituției în organizarea activităților precizate, se poate stabili prin solicitarea din timp a școlilor interesate în acest sens.

Pentru informații detaliate și/sau solicitare de participare la activitățile precizate, se poate apela telefonul instituției 021 330 67 00 sau se accesează adresa de e-mail office.relatii@sartaro.

Facem precizarea că participarea unităților de învățământ preuniversitar la activitățile precizate, poate constitui un preambul al programului educațional „Școala de vară”. Acest program este organizat de Școala de Artă București pe tot parcursul vacanței de vară a elevilor din învățământul preuniversitar. Programul este organizat în formatul a două module pentru fiecare diciplină în parte, obiectivele acestui program fiind de cunoaștere a beneficiilor studierii disciplinelor artistice în cadrul instituției precum și de promovare a activitățiilor acesteia.