DESPRE NOI

Despre noi

Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare.

Marin Preda

Școala de Artă București este  o instituție publică de cultură ce funcționează ca serviciu public de interes local  al Municipiului București, aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesoare a Conservatorului Regal din perioada interbelică și a cărui denumire a fost schimbată ulterior în  Școala Populară de Artă, prin Hotărârea Consiliului de Miniștri al R.P.R nr.1720/1954.

Primăria Municipiului București, prin activitatea Școlii de Artă București promovează și asigură furnizarea de servicii publice de cultură şi educaţie permanentă, prin desfășurarea de activități în domeniul cultural, inițierea și desfășurarea de programe de învățământ în domeniul educației culturale, activități de informare și educație permanentă cu rol în asigurarea coeziunii sociale și a accesului la informație și educație în domeniul cultural.

Cursanții Școlii de Artă București au vârste cuprinse între 4 ani și 70 de ani, provenind din diverse medii sociale  și etnii. Oameni care au nevoie de a își căpăta siguranța de sine, categorii de cursanți ce vor sa acceadă spre o activitate culturală, sau spre diversele posibilități de a face studii de specialitate (artă teatrală, cinematografie, mass-media, etc.)

Școala de Artă București contribuie la inițierea cetățenilor municipiului București – beneficiari ai programelor instituției, în domenii precum artele vizuale, studierea unui instrument muzical, interpretare muzicală vocală de toate genurile, la dezvoltarea talentului și abilităților vocaționale, aptitudinile beneficiarilor fiind cultivate prin frecventarea cursurilor școlii.

Metoda de desfășurare a fiecărei discipline implică adaptabilitatea expertului în funcție de psihologia și personalitatea fiecărui cursant (copil, adolescent sau adult), fiecare cursant fiind unic, metoda de predare devenind unică. Se ține seama de talent, de emoția creatoare a fiecăruia, de nivelul intelectual, psihologic și emoțional.

Istorie si traditie pe scena culturii romanesti !

In cei peste 70 de ani de activitate, Scoala de Arta BUCURESTI a reprezentat primul pas spre o cariera artistica de succes pentru multe nume sonore ale culturii romanesti.

Astfel, printre absolventii Scolii de Arta Bucuresti ii regasim:

LA CANTO MUZICA USOARA

Aura URZICEANU, Angela SIMILEA, Dida DRAGAN, Mihai CONSTANTINESCU, Mirabela DAUER, Adrian ROMCESCU, Viorela FILIP, Dorin ANASTASIU, Olimpia PANCIU, Monica ANGHEL, Catalin CRISAN, Silvia DUMITRESCU, Mihaela RUNCEANU, Gabriel DOROBANTU, Dana BARTZER; Madalina MANOLE, Marina SCUPRA etc.

LA DISCIPLINA CANTO MUZICA POPULARA

Maria CIOBANU, Polina MANOILA, Maria BUTNARU, Maria DRAGOMIROIU, Nicolae ROTARU, Floarea TANASESCU;Radu ILLE etc.

LA DISCIPLINA MUZICA CLASICA

Florin FARCAS, Mariana CRILOVICI, Gheorghe CRASNARU, Constantin ENE, Irina SANDULESCU etc.

LA DISCIPLINA ACTORIE

Stefan RADOFF, Gheorghe DINICA, Marin MORARU, Traian RACU (moderator si comentator sportiv), Radu PANAMARENCO, George MIHAITA, Maria PLOAE, Mihnea SAVUICA (actor Marea Britanie), Silvia (actrita Montpellier, Franta), Mihai BENDEAC, Andreea BIBIRI etc.

Avantaje

Scoala de Arte Bucuresti are o existenta de peste 70 de ani, timp in care a format si cultivat un numar impresionant de talente.
La scoala de Arta Bucuresti s-au format numerosi artisti de renume atat in Romania cat si in strainatate.
Expertii care asigura formarea artistica in Scoala de Arta Bucuresti sunt la randul lor artisti recunoscuti, unii dintre ei chiar absolventi ai institutiei cu o lunga experienta in indrumarea si cultivarea talentelor.

Misiune

Misiunea Scolii de Arte Bucuresti este de a oferi alternativa unei formari artistice de calitate,  accesibile, intr-un cadru cu facilitati adecvate studiului si dezvoltarii artistice.

 

Obiective

Conservarea, valorificarea şi transmiterea valorilor morale, artistice şi tehnice ale comunitatii, precum şi ale patrimoniului cultural national si universal

Stimularea si dezvoltarea creativitatii si talentului cursantilor prin programe cultural-artistice care sa puna in valoare cunostintele si deprinderile dobandite

Cultivarea valorilor şi autenticitatii creaţiei nationale contemporane şi artei interpretative de toate genurile-muzică, coregrafie, teatru, etc.

Dezvoltarea schimburilor culturale pe plan, national şi international, asigurarea participarii cursantilor la schimburi culturale desfaşurate la nivel naţional si stabilirea de  parteneriate cu instituţii culturale din tara şi strainatate