DESPRE NOI

Despre noi

Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare.

Marin Preda

Scoala de Arta Bucuresti este o institutie publica de cultura, aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, fiind succesoarea Conservatorului Regal din perioada interbelica, a carui denumire a fost schimbata ulterior in  Scoala Populara de Arta, prin Hotararea Consiliului de Ministri al R.P.R nr.1720/1954.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin activitatea Scolii de Arta Bucuresti, institutie de cultura si arta, promoveaza initierea si desfasurarea de cursuri in domeniul educatiei permanente, a formarii profesionale continue.

Cursantii Scolii de Arta Bucuresti au varste cuprinse intre 4 ani si 70 de ani, provenind din diverse medii sociale  si etnii. Oameni care au nevoie de a isi capata siguranta de sine, categorii de cursanti ce vor sa acceada spre o activitate culturala, sau spre diversele posibilitati de a face studii de specialitate (arta teatrala, cinematografie, mass-media, etc

Read More

Istorie si traditie pe scena culturii romanesti !

In cei peste 70 de ani de activitate, Scoala de Arta BUCURESTI a reprezentat primul pas spre o cariera artistica de succes pentru multe nume sonore ale culturii romanesti.

Astfel, printre absolventii Scolii de Arta Bucuresti ii regasim:

LA CANTO MUZICA USOARA

Aura URZICEANU, Angela SIMILEA, Dida DRAGAN, Mihai CONSTANTINESCU, Mirabela DAUER, Adrian ROMCESCU, Viorela FILIP, Dorin ANASTASIU, Olimpia PANCIU, Monica ANGHEL, Catalin CRISAN, Silvia DUMITRESCU, Mihaela RUNCEANU, Gabriel DOROBANTU, Dana BARTZER; Madalina MANOLE, Marina SCUPRA etc.

LA DISCIPLINA CANTO MUZICA POPULARA

Maria CIOBANU, Polina MANOILA, Maria BUTNARU, Maria DRAGOMIROIU, Nicolae ROTARU, Floarea TANASESCU;Radu ILLE etc.

LA DISCIPLINA MUZICA CLASICA

Florin FARCAS, Mariana CRILOVICI, Gheorghe CRASNARU, Constantin ENE, Irina SANDULESCU etc.

LA DISCIPLINA ACTORIE

Stefan RADOFF, Gheorghe DINICA, Marin MORARU, Traian RACU (moderator si comentator sportiv), Radu PANAMARENCO, George MIHAITA, Maria PLOAE, Mihnea SAVUICA (actor Marea Britanie), Silvia (actrita Montpellier, Franta), Mihai BENDEAC, Andreea BIBIRI etc.

Avantaje

Scoala de Arta Bucuresti are o existenta de peste 70 de ani, timp in care a format si cultivat un numar impresionant de talente.
La scoala de Arta Bucuresti s-au format numerosi artisti de renume atat in Romania cat si in strainatate.
Expertii care asigura formarea artistica in Scoala de Arta Bucuresti sunt la randul lor artisti recunoscuti, unii dintre ei chiar absolventi ai institutiei cu o lunga experienta in indrumarea si cultivarea talentelor.

Misiune

Misiunea Scolii de Arta Bucuresti este de a oferi alternativa unei formari artistice de calitate,  accesibile, intr-un cadru cu facilitati adecvate studiului si dezvoltarii artistice.

 

Obiective

Conservarea, valorificarea şi transmiterea valorilor morale, artistice şi tehnice ale comunitatii, precum şi ale patrimoniului cultural national si universal

Stimularea si dezvoltarea creativitatii si talentului cursantilor prin programe cultural-artistice care sa puna in valoare cunostintele si deprinderile dobandite

Cultivarea valorilor şi autenticitatii creaţiei nationale contemporane şi artei interpretative de toate genurile-muzică, coregrafie, teatru, etc.

Dezvoltarea schimburilor culturale pe plan, national şi international, asigurarea participarii cursantilor la schimburi culturale desfaşurate la nivel naţional si stabilirea de  parteneriate cu instituţii culturale din tara şi strainatate

Read More